Mogelijk gemaakt door: Holy one
Deel dit bericht:

Coen Vermeltfoort straalt in Duizel met zijn elfde zege van het seizoen op een VolkerWessels-feestje

Rik Elfrink 

Met zijn elfde zege van het seizoen liet Coen Vermeltfoort maandagavond weer zien hoe lekker hij momenteel in zijn vel steekt.
De 34-jarige spurtbom en veelvraat van het VolkerWessels-team legde zijn ploegmaten er in de laatste meters op.

DUIZEL – Een, twee, drie was het maandagavond in Duizel voor de coureurs van VolkerWessels, met Coen Vermeltfoort als stralend middelpunt. Halfkoers waren hij, zijn ploeggenoten en nog drie andere coureurs weggereden uit het peloton dat weer ouderwets door het Kempendorp raasde. Voor de 65ste keer genoot Duizel van eerlijke en heerlijke wielersport. Vermeltfoort was vooraf al getipt als winnaar, want de Vlijmenaar maakt het hele seizoen al indruk met zijn machtige dijen.

Als dertiger geniet Vermeltfoort nog altijd enorm van de sport en rijdt hij de ene na de andere wedstrijd. Hij won dit seizoen al mooie klassiekers en stampt momenteel in de criteriums avond aan avond de pedalen rond. ,,Ik moest er op de finishstraat nog even heel hard voor werken”, vertelde hij na zijn overwinning.

Geen vermoeidheid

Vermeltfoort verwees Max Kroonen, de nationaal kampioen van de beloften, naar stek twee. Tijmen Eising mocht ook mee het podium op. Kroonen kwam wel als eerste door de laatste bocht, maar moest het uiteindelijk toch afleggen. ,,Momenteel koers ik bijna elke dag”, zei de winnaar. ,,De vermoeidheid heeft nog niet toegeslagen en ook de komende dagen blijf ik verschillende wedstrijden rijden. Koersen is het mooiste wat er is, ik doe het liever dan trainen.”

Erik Cent

Bij de dames kon maandag Melissa Hofman het zegegebaar maken. Zij verwees Marit Cent uit het Twentse Goor naar stek twee. Een mooie anekdote is dat haar vader en oud-Olympiër Erik in 1988 de ronde voor eliterenners won. Voor de organisatie was het een mooie opsteker dat er nu wel een redelijk peloton aan het vertrek stond. Met 28 dames werd volop gekoerst, waar in eerdere Kempenkoersen tussen de tien en vijftien rensters de koersschoenen aantrokken. Susanne Meistrok mocht maandagavond als derde renster het podium op.

https://www.ed.nl/wielrennen/coen-vermeltfoort-straalt-in-duizel-met-zijn-elfde-zege-van-het-seizoen-op-een-volkerwessels-feestje~a5006e0d/