Mogelijk gemaakt door: Holy one
Deel dit bericht:

Op 1 augustus is het weer Koers in Duizel

We staan aan de vooravond van alweer de 65e wielerronde ‘om de gele trui’ van Duizel.

in 1958 waren het de Duizelnaren zelf die met dikke banden rondjes om de kerk reden. Nu, anno 2022 staan we in de startblokken voor een volle agenda activiteiten voor en door Duizel.

 

Op maandag 1 augustus hopen het bestuur en de vrijwilligers weer vele toeschouwers en renners te verwelkomen. Traditioneel zal er in meerdere categorieën gestreden worden om de ‘de gele trui’ van Duizel. We zijn daarom als stichting wederom trots dat we erin geslaagd zijn om een prachtig programma neer te zetten.

We starten het officiële programma met een stratenloop. We bieden de deelnemers aan de stratenloop de mogelijkheid om 4 of 10 kilometer te rennen.

 

Na de lopers is het de beurt aan de jongens en meisjes van de basisscholen uit de gemeente Eersel. De deelnemertjes zullen per leeftijdscategorie hun snelheid laten zien door 1 of 2 ronden af te leggen op het afgesloten parcours. Ook dit jaar is er voor iedere jonge deelnemer na afloop een leuke attentie.

Wegens de succesvolle voorgaande edities wordt de ploegenkoers ook dit jaar weer georganiseerd.  Het voornaamste doel hierbij is om een gezellige koers met wedstrijdelement te fietsen. Veiligheid en sportiviteit staan voorop. De deelnemende ploegen bestaan uit minimaal 3 en maximaal 4 personen. De plaats van de derde finisher is bepalend voor de uitslag. Na de ploegenkoers gaat het programma verder met de Kempencup, die dit jaar een vol deelnemersveld kent. De lokale renners zonder licentie gaan hier de strijd met elkaar aan. Daarna gaan de dames elite van start. In 2021 hadden we een prachtig deelnemersveld, met een glunderende renster van Jumbo-Visma; Anouska Koster.

Het sportieve programma wordt afgesloten met de beste elite/belofte renners van Nederland die zich op kunnen maken voor een 100 kilometer durende strijd ‘om de gele trui’. We verwachten veel lokale deelnemers van onder andere Het snelle wiel uit Bladel en TWC de Kempen uit Valkenswaard.  Wie treedt er in de voetsporen van voormalige winnaars Joop Zoetemelk, Max van Heeswijk en Johnny Hoogerland.? Wie kan zeggen dat hij de 65e gele trui van Duizel heeft gewonnen?

 

 

Deze prachtige dag wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren waar we al jaren op kunnen vertrouwen, onze dank hiervoor. Uiteraard danken wij ook de mensen van de KNWU, de gemeente Eersel en natuurlijk allen die de helpende hand toesteken voor, tijdens of na de wielerronde.

 

Graag tot ziens op kermismaandag 1 augustus te Duizel!

Namens het bestuur ‘Om de gele trui’ Duizel